Op een dag vind je de tuin van je leven

Op een dag vind je de tuin van je leven

Iedereen met groene vingers heeft er eentje: een droomtuin. Daarin lukt alles, is het elke dag feest en kan je je niet voorstellen dat je ooit iets anders wilt doen dan in die droomtuin werken. Een beetje zoals een droomjob dus, want altijd loert ook het vermoeden dat het gras aan de overkant misschien toch groener is. Je hoeft er maar een computer voor open te zetten en het internet spiegelt je een onrealistische droomwereld voor, met perfect gestyled plaatjes op Pinterest en tuinwebsites.

En toch: dromen mag. Dromen moet zelfs, zeker nu mijn tuin erbij ligt als een werf. Aangevoerde aarde vormt molshopen, het gazon ligt er even ontoegankelijk bij als de slechtste kasseistrook in Parijs-Roubaix. Soms word ik er een beetje moedeloos van, en gestresseerd. Niet omdat ik vrees dat de tuinaanlegger zal afzeggen — bij deze de druk op Jeroen wat opvoeren - maar ook omdat een braakliggende tuin doet dromen.

Een grotere moestuin, dat staat vast. Drie nieuwe bedden en enkele kleine perkjes voor kruiden en andere restjes. De rest van de tuin is nog een groot vraagteken. In mijn fantasie is de tuin al aangelegd. Veel bloemen en grassen. Enkele schaapjes in een apart deel, geitjes ook en aan de andere kant varkens. Ook het terras is uiteraard een pareltje. Grote moestuinbakken in baksteen met bossen peterselie, komkommerkruid, koriander, bieslook, tijm en hangende rozemarijn die over de rand kruipt. Achteloos achtergelaten lampjes zorgen ’s avonds voor een gezellige, wat zeg ik: voor een uniéke sfeer. O ja, rond het terras scharrelen ook tien kippen rond. De hond zit ze niet achterna. Geen enkele kip laat strontjes achter. Alles is perfect. Dag droom.

Goed. Ter aarde. Terzake. Wie zijn tuindromen wil waarmaken of aan de realiteit wil toetsen (altijd een goed idee), zet best 11 tot 13 mei in de agenda. Dan zijn er de bekende Tuindagen in het Park van Beervelde. Eet taartjes en drink thee, geef je ogen de kost en droom een beetje luidop.
De kans is groot dat je er de tuin van je leven vindt. Tot dan!

 

Elke tuin is een bos

Elke tuin is een bos

Kijk uit voor de Rosse Maan!

Kijk uit voor de Rosse Maan!