Confituur van eigen fruit zonder suiker

Confituur van eigen fruit zonder suiker

Appelen, druiven, frambozen en bramen kan je nu volop oogsten in de tuin. Vaak heb je er veel te veel om zelf allemaal op te eten, dus moet je creatief aan de slag.
Traditionele confituur bestaat eigenlijk de helft suiker, de helft fruit. Voor wie het eens anders wil proberen en het gezonde fruit uit de tuin wil bewaren kan dat doen met agar agar. Een plantaardig bindmiddel voor onder andere sausen, confituur, mousse, pudding,…
Zo ga je te werk: per kilogram fruit (of per liter sap) heb je 4 gram agar agar nodig. Je kan het gemakkelijk kopen in de winkel (bv. Aveve) in zakjes van 2 gram. Als de vruchten gekookt zijn voeg je er de agar agar aan toe om dan nog enkele minuten te laten doorkoken, niet meer. De confituur zal nu nog niet dikken, dus giet het in je potjes en laat zo mooi afkoelen. Tijdens het afkoelen zal de confituur dikker worden.

Kruiden kweken in de winter

Kruiden kweken in de winter

(gezonde) Chocopasta

(gezonde) Chocopasta