(gezonde) Chocopasta

(gezonde) Chocopasta

Chocopasta: buitenlanders kijken vreemd op als je vertelt dat je graag chocolade op je boterham eet. Blijkbaar eten enkel kinderen dat. Wij Belgen en Nederlanders weten wel beter. Het is gewoon superlekker! Mijn vader maakte het al voor ons als kind. Een beeld dat me bijgebleven is: een grote homp boter, heel veel suiker en wat chocolade. Gezond is anders.

Enkele jaren geleden zag ik op televisie Piet Huysentruyt chocoladepasta maken zonder suiker of boter. Dat moest ik ook maken! Het programma (Smakelijk!) is nooit een succes geworden, maar ik vond het geweldig. Speciaal voor Piet deel ik zijn receptje voor chocopasta.

Met dit recept maak je 1 normaal potje. Zonder suiker bewaart alles minder lang, dus maak er niet te veel in één keer.

  • 100g zwarte chocolade (70%)
  • 1dl sojaroom
  • 1/2dl (soja)melk
  • 2 el agavesiroop

Smelt de chocolade met room en melk au bain marie.
Als alles gesmolten is haal van het vuur en doe de agave erbij.
Stort in een potje en zet (en bewaar) in de koelkast.

 

Confituur van eigen fruit zonder suiker

Confituur van eigen fruit zonder suiker

75 moestuintjes

75 moestuintjes