Frisse citroentaartjes

Frisse citroentaartjes

Een grote taart met vloeibare vulling bakt soms moeilijk en kleine taartjes vind ik zelf persoonlijker. Deze citroentaartjes zijn zijdezacht en fris. De vulling en de bodem zijn allemaal zelfgemaakt, en het is helemaal niet moeilijk!

Recept voor 6 taartjes

Ingrediënten

Deeg

 • 200 g bloem
 • 100 g boter (op kamertemperatuur)
 • 60 g gezeefde poedersuiker
 • 1 eierdooier (van een groot ei)
 • snuifje zout

Vulling

 • 5 eieren
 • 200 g suiker
 • 125 ml slagroom
 • 125 ml citroensap (2 - 3 citroenen)
 • zeste van 2 citroenen

Bereiding

 1. Doe alle ingrediënten voor het deeg in je keukenrobot en laat draaien tot alles gemengd is. Je krijgt geen echte deegbal, maar als alles gemengd is duw je met de hand het deeg tot een bal. Druk de deegbal tot een platte schijf, wikkel in plasticfolie en leg ongeveer een uur in de koelkast.
 2. Na een half uur verwarm je de oven voor op 180 °C.
 3. Rol het deeg uit tot een dunne lap en kijk of je er 6 taartjes mee kan bekleden. Vet je vormpjes in met boter en bekleed ze elk met een stuk deeg. Het deeg kan wel wat scheuren, maar wat oplappen hier en daar kan geen kwaad. 
 4. Bak ze bodems ongeveer 15 - 20 min. Zorg dat ze nét goudgeel zijn. De taartjes moeten erna nog in de oven, maar hun kleur zal niet veel veranderen. Bak ze dus nu af tot ze de juiste kleur hebben. Zet de oven daarna op 130 °C
 5. Voor de vulling mix je eieren en suiker in de keukenrobot tot het mengsel heel licht is van kleur en verdubbeld is in volume. Voeg beetje bij beetje de room en het citroensap en -rasp toe. De vulling is heel erg slap, dat is normaal :-).
 6. Schenk de vulling in de bodempjes en bak ze nog eens 25 à 30 min.
 7. Laat ze afkoelen en haal ze dan pas uit hun vorm.

Ik eet ze graag gewoon zo, maar binnenkort maak ik ze eens met een flinke schep merengue erbovenop. 

Smakelijk!

 

Rosies tuin 3.0

Rosies tuin 3.0

Doe de kiemtest!

Doe de kiemtest!