De comeback van de boerenkool

De comeback van de boerenkool

Boerenkool tekent voor dé comeback van de laatste jaren. Lang werd hij afgedaan als ouderwets, saai en taai. Een figurantenrol als platgekookt ingrediënt in een hutsepot - meer zat er niet in. Nu is de boerenkool in volle glorie terug. Hij duikt op in pasta’s en smoothies. Foodies hebben namelijk ontdekt dat boerenkool een schat aan vitamines en antioxidanten bevat. Echte ‘superfood’ dus. In Amerika zijn ze alleszins helemaal overtuigd. Daar vind je boerenkool nu zelfs in bier. In de moestuin is de kool altijd al populair geweest door zijn mooie vorm. Hij kan ook goed tegen de vorst, dus je kan hem laten staan in de winter.

Mijn favoriete manier om de boerenkool te verwerken is in een groene smoothie. Ja, smoothies zijn zó 2014, maar dit is een receptje om nooit meer te vergeten.

  • 150 gr gehakte boerenkool
  • 175 ml sojamelk of amandelmelk
  • 1 banaan in stukjes
  • 60 ml yoghurt
  • 60 gr verse ananas in stukjes
  • 2 el pindakaas
  • 2 tl honing of agave

Doe alles in de blender en mix. Voeg meer melk toe als je een minder dikke smoothie wil. Gezondheid!

Tip: stop de banaan en de ananas de avond voordien in de diepvries voor een extra koud drankje.

Eerder verschenen in de weekendbijlage van Het Laatste Nieuws.

Lijk in de kast

Lijk in de kast

Grote schoonmaak

Grote schoonmaak